Feminism, kladdkakor och torktumlarludd

04 September 2014 - 08:02
Jag är feminist. Inte så där extremt så att jag demonstrerar varje söndag för kvinnors rättigheter, röstar rosa och så vidare. Jag är mer lagom, en sån där som röstar på något helt annat parti men ändå så är det där med feminism en bra grej, mer jämställt liksom, skitbra. Gudrun Schyman står på en pall och skriker högt om sina åsikter och idéer, varför inte liksom?

Däremot tycker jag att det här med att vänstern är så luddigt, så trångt och osammanhängande. Som det där torktumlarluddet som grannen glömde tömma i tvättstugan, det bara finns där men det gör ingen nytta och så småningom förstör allt. Stefan Löfven lovar saker som han själv inte kommer ihåg, ett exempel är när han, i en intervju, räknade upp tre-fyra vallöften och sedan avslutade meningen med "och sen finns det mer som jag inte kommer ihåg just nu". Yeah right Löfven, känns ju verkligen tryggt när du inte ens vet vad ditt parti går till val med. Samma sak med att det revs en massa studentbostäder, vilket Löfven svarade med "Men de byggs ju upp sen igen". Ja, men det tar 1-2 år att bygga upp husen igen i stället för att till exempel renovera dem.

Men vänstern allmänt sett, vart är samarbetet, vart är planen på hur folk ska placeras när vänstern, som troligt, vinner valet? De går till val med olika frågor i hopp om att det ska lösa allt, i stället för att göra som alliansen och bestämma snarlika frågor och sedan vinna valet tillsammans. Det stör mig, extremt, för mig är vänstern ett osammanhängande recept och den slutprodukt vi kommer få blir en torr och tråkig kaka som ej är ätbar. Vi vet helt enkelt inte vad vi får men som det ser ut nu så blir det bara torrt och tråkigt. 

Det känns bara fel och konstigt, de lovar så mycket men ändå så blir det fel. Man vet helt enkelt inte vad man kommer rösta för och på. Blir det en röd/grön regering eller kommer socialdemokraterna ta det mesta för sig själva? Man vet liksom inte. Det känns bara inte bra, alls. 

Själv är jag moderat. Eller alliansbunden at all, fast jag får blickar på stan när folk ser min moderatprydda ryggsäck och fast jag blir ifrågasatt dagligen med frågan "Hur kan du stödja ett så stelt parti som moderaterna?" så är det liksom rätt. Reinfeldt lovar att inte samarbeta med Sverigedemokraterna, friskolorna får stå kvar och rulla på som vanligt, förbifart i Stockholm för att lätta trycket i trafiken och en hållbar allians som tillsammans kan styra framtidens Sverige. Förlåt mig för att dra nytta av yttrandefriheten här men en alliansvinst kan göra framtidens Sverige ännu bättre och ingenting kan få mig att ändra mig just nu.

xx Ronja

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo