Pestopasta.. eller pastapesto?
28 Augusti 2014 - 18:41
Var ensam hemma idag, varav plastpappa inte kom hem så ringde mamma och sa att jag skulle slänga ihop middag själv. Så detta var vad jag slängde ihop, observera att jag inte använde några mått och bara slängde ihop allt:

Detta var så himla gott och gick sååå fort! Ta fram den halvfulla pestoburken ingen velat använda på ett tag och skrapa ur det sista ur créme fraiche burken, för nu kör vi!
Ronjas pestopasta med skinka och tomat!

Detta var så himla gott och gick sååå fort! Ta fram den halvfulla pestoburken ingen velat använda på ett tag och skrapa ur det sista ur créme fraiche burken, för nu kör vi!
Ingredienser
Pesto av valfri sort, helst med basilika och gärna ekologisk!
Créme fraiche
Körsbärstomater
Skinka (smörgåsskinka, pizzaskinka.. You name it!)
Spaghetti/pasta
Vitlök (två klyftor)
Oregano, dragon och vitlökssalt
Salt och peppar!
• Sätt lite pasta/spaghetti på kokning
• Skär upp tomaterna i halvor, hacka vitlöken fint och strimla eller skär skinkan i bitar
• Vänta tills allt kokat klart, det ska vara på gränsen till färdigkokt, nästan al dente och häll av vattnet!
• Tillsätt créme fraiche (ungefär en halv burk, tillsammans med valfri mängd pesto, vitlöken och skinkan
• Koka upp och krydda med kryddorna
• Tillsätt tomaterna på slutet och koka tills dem blir varma och lite mjuka
• Servera och njut!
xx Ronja
Kommentarer